A simple dish made by mama on Malaysia Day public holiday....yummy! :)
Freshly picked from the garden...water parsley (selom), turmeric leaves (daun kunyit), pennywort (pegaga), basil (selasih) and vietnamese mint (daun kesom) for my mom's Nasi Kerabu dish.
Nasi Kerabu & its condiment. My blue pea flower (bunga telang) is not ready yet...still germinating...so, no blue nasi kerabu for us yesterday... :)
sedapnya lynna ... aku tak merasa nasi kerabu masa balik cuti baru ni. cuba thn dpn ;-)
ReplyDeleteBuat la Mala....ada ka ulam kat sana? kena tanam sdri kot hehehe ;)
DeleteSalam Lynna,
ReplyDeleteSambut Hari Malaysia dengan nasi kerabu ya! Pasti sedap tu, apalagi dengan ulam-ulaman segar dari ladang!
Wsalam Mak Aji......mmg sedap nak2 kalau mak yg masak pulak....:)
Deletesalam lina, ingat kalau Nasik tu dibirukan, lagi real kan hehehhe....
ReplyDeleteWsalam Ana....tu la...tunggu bunga telang tumbuh nnt boleh buat kaler biru hehehe
Deletedap dap dap! :)
ReplyDeleteassalammualaikum.
ReplyDeletewow segar dan sedap.Dah lama tak rasa nasi kerabu.Tempat akak tak ada orang mahir buat..ada isteri2 askar tu buat tapi tak sesedap yg.ori, macam di pasar malam disana..hihihi..